Rindö Luftvärnstorn – februari 2023

Urban Exploration

Övrigt

Jag har många ställen på min lista idag med tar beslutet att Rindö Luftvärnstorn får bli det femte och sista stället. Jag har många gånger gjort misstaget att försöka hinna med för mycket på en dag. Senast i somras var jag och dottern och kollade på gruvor och det slutade med att dottern mer eller mindre satte sig på en sten och vägrade fortsätta. Att besöka fler än 5 ställen på en dag är inte rimligt och inte heller kul. Det kreativa sinnet tröttnar fort.

Jag behöver köra förbi en förbudsskylt för att komma dit jag ska men området är isolerat och det är en söndagsmorgon. Det är dessutom min andra förbudsskylt för dagen.

Jag traskar långsamt uppför i skogen. Det är brant och jag blir snart trött i benen. En vajer som är uppspänd mellan några träd dyker upp på vänster sida. Det ligger även en massa bråte lite varstans i skogen. Diverse tunnor och lastpallar är utspridda här och där. Jag har sett detta tidigare och kan räkna ut vad som försiggår här. Det är såklart en Paint Ball bana. Den mest extrema bana jag sett finns vid Stråssa gruva i Bergslagen.

Flygtornet ligger högst upp på en kulle mitt i skogen. Det finns inga vägar in i tornet. Eventuellt skulle man kunna ta sig in via den övre porten. Det ligger faktiskt en stege på marken! Min äventyrslust har dock hunnit troppa av och jag nöjer mig med att fota exteriören.

När jag kommer till färjeläget står det en bil framför mig i kön och båten lägger precis ut. Jag har missat båten med 1 minut! Eller har jag det? Bilen framför borde rimligtvis ha kommit med. Kanske var färjan full? Det spelar ingen roll. Nu har jag en halvtimme på mig att varva ner och äta frukost och dricka kaffe ur medhavd termos.

Klockan har inte ens hunnit bli 10 denna söndagsmorgon och jag är redan på väg tillbaka till stan efter att ha hunnit med att fota 5 ställen. Då är det dessutom inräknat en kaffepaus och en paus för frukost.